You skin settings

Copy the following code to apply your settings for a page. In order to apply changes you need to create a HTML module inside scriptPane. Now open the edit window and select HTML mode and paste your settings code there. Finally select liveScript as the container of that module.



Copy above code

“The Amorous Project”: Ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο!


Το “The Amorous Project”, η νέα πρόταση της ομάδας του ομίλου Nice n easy, βρίσκεται στην Κηφισιά.


Η διακόσμηση του χώρου υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα, ακολουθώντας τις οδηγίες του ηθοποιού, συνεταίρου του ομίλου nice n easy και εμπνευστή του “Τhe Amorous Project”, Μάνου Γαβρά.


Σημείο αναφοράς για το “Τhe Amorous Project“ είναι η εποχή μεταξύ 1870 και 1920, όταν εκατομμύρια Ιταλοί μετανάστευσαν στην Αμερική σε αναζήτηση του αμερικανικού ονείρου, αφήνοντας πίσω τους μια χώρα που είχε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περίπου την ίδια εποχή μετανάστες από γερμανόφωνες χώρες έφτασαν στη Νέα Υόρκη φέρνοντας μαζί τους το αγαπημένο τους φαγητό, που δεν ήταν άλλο από κιμά σερβιρισμένο ανάμεσα σε δύο κομμάτια ψωμιού, ξυπνώντας αναμνήσεις από το λιμάνι του Αμβούργου και τη ζωή που άφησαν πίσω τους.


Σύντομα οι γαστρονομικές επιρροές άρχισαν να συνδυάζονται και η ιταλοαμερικανική μαγειρική επανάσταση είχε ξεκινήσει. Τα burger, η πίτσα και τα ζυμαρικά έγιναν οι αγαπημένες γαστρονομικές προτιμήσεις της κοινωνίας της Νέας Υόρκης, η οποία άλλαζε με γοργούς ρυθμούς λόγω της εκβιομηχάνισης.

Tι σημαίνει το “Τhe Amorous Project”;

Το “Τhe Amorous Project”, όπως σημαίνει και το όνομά του, είναι ένα έργο πάθους, το οποίο καθοδηγείται από την αγάπη, τον έρωτα, καθώς και την ανάγκη για συντροφικότητα. Είναι φτιαγμένο για όλους εκείνους που γοητεύονται από τον τρόπο που το φαγητό ταξιδεύει μέσα στον χρόνο, αναμιγνύει διαφορετικές κουλτούρες και προσωπικές ιστορίες, για να φτιάξει κάθε φορά ένα καινούργιο αφήγημα.


Στον χώρο κυριαρχούν
 το ξύλο και το σίδερο σε vintage αισθητική και σκούρους τόνους σε συνδυασμό με αποχρώσεις της τερακότας, δημιουργώντας την πιο ζεστή retro ατμόσφαιρα. Καρέκλες από βιενέζικη ψάθα, βαριές κορνίζες και σκαλιστοί καθρέφτες στους τοίχους, πολυέλαιοι, κολονάτα ποτήρια, υφασμάτινες πετσέτες και λινά τραπεζομάντηλα, βαριά vintage μαχαιροπήρουνα, λεπτεπίλεπτες πορσελάνες και μεγάλα κηροπήγια με λευκά κεριά συνθέτουν ένα άκρως σαγηνευτικό σκηνικό, βγαλμένο θαρρείς από μυθιστόρημα της Jane Austen.







Το μενού

Το μενού αποτελείται από τα πιο αγαπημένα πιάτα της πολυπολιτισμικής νεοϋορκέζικης κουζίνας, αλλά και τη γνωστή healthy προσέγγιση του ομίλου, με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς, βιολογικά υλικά και επιλογές για vegan και vegetarians. Σχεδιασμένο με τη συμβολή του Χρήστου Αθανασιάδη και της ομάδας των ταλαντούχων σεφ του ομίλου, με επικεφαλής της κουζίνας τον Διονύση Πετεινάτο, ξεπερνά τις προσδοκίες ακόμα και των πιο απαιτητικών. Ένα άψογο γεύμα, όμως, χρειάζεται και το ανάλογο κρασί. Ο sommelier Σπύρος Σπυρόπουλος προτείνει τις πιο ενημερωμένες διεθνείς και ελληνικές ετικέτες κρασιού, ολοκληρώνοντας την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.


Ο χώρος του “Τhe Amorous Project” είναι ανοιχτός όλη την ημέρα, προσφέροντας επιλογές καφέ, σνακ, φαγητού, μια εξαιρετική επιλογή από cocktails, αλλά και μια καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών. Οι μουσικές ξεκινούν με μελωδίες των δεκαετιών 20s-50sremixes και ωραίες jazz από το πρωί, μέχρι lounge, international pop και upbeat αργότερα το βράδυ. Κάθε Κυριακή μετά τη μία το μεσημέρι, το πλούσιο μενού του brunch συνοδεύουν ζωντανές ατμοσφαιρικές μουσικές από σαξόφωνο, τρομπέτα ή πιάνο.


Τhat’s definitely amore!


The Amorous Project

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, Aθήνα

Τ: 210 8089890


Φωτογραφίες: Xρήστος Δράζος


Credits:

Αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη φωτισμού: GJP Design & Construction, Γιώργος Παντελούκας 

Κατασκευή-Εργολαβία: Diarythmos, Νικόλαος Κουφός

Έπιπλα: Mexil

ΔιακοσμητικάCollezione Imports

ΦωτιστικάΜ. BON SA

ΥφάσματαKallergis Interiors

Φυτά: NEDAshop

Δάπεδα PVCTarkett (τοποθέτηση από την εταιρεία ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ)


Text/HTML